-
Ashley5975
Herkese merhaba! 54 litrelik bir akvaryum var, LED ışık, akıntı ve antifos ve kömürle dolu bir çanta. Akvaryum iki yıl boyunca kendi halinde yaşadı, mercanlarla doldu... Ama sonra yatmaya karar verdi (levamizol aşırı doz). Sonuç olarak, boşalttım, yeniden doldurmaya başladım, her şey iyi gidiyordu, stabil bir şekildeydi ve tatile gittim... Döndüğümde yağlı bir manzara gördüm: Akvaryum tamamen iplik içinde... Ama iplik sorun değil: eller, keşişler ve iki küçük deniz kestanesi neredeyse onu halletti... AMA, kumda ve taşlarda sürekli kahverengi (paslı) bir tabaka kalıyordu... Mercanlara hiçbir etkisi yoktu. Sifonlama sadece bir gün sonuç veriyor. Düzenli su değişimleri sonuç vermiyor. Fitoplankton bir hafta boyunca sonuç vermedi. Kestaneler temizliyor ama tekrar çıkıyor. CyanoClean, A-Bce, ZEOStart3, Bio-Mate neredeyse 2 hafta boyunca sonuç vermedi... (paralel olarak dikkatli sifonlama ile su değişimleri yapıldı). Gece karartma sonuç veriyor, "pas" miktarı azalıyor ama bir-iki saat ışıkta her şey geri dönüyor. 3 gün karartma: her şey aynı. Fotoğraf ekliyorum. Canlıda renk tam olarak kırmızı. Eğer sifonlamazsam, LPS'lerdeki gibi bakteriyel bir duruma benziyor (örneğin euphyllia'larda), film gibi ve dalgalanıyor... Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum... 4 haftadır savaşıyorum... taşları kurutmayı ve osmozda bekletmeyi düşünüyorum... ama üzerinde mercanlar var - yazık... Fikirler var mı? Not: Su osmoz, ikinci akvaryumda her şey normal. Tuz Tropic Marin.