-
Tina
Herkese merhaba denizciler! Deneylerimin bazılarına faydalı olabileceğini düşünüyorum. Geçenlerde yüksek fosfat sorunu ile karşılaştım ve pahalı olduğu için antifosfat harcamak istemedim. 650 litrelik bir sistemim var ve bu maddeyi çok ve sık kullanmak gerekiyor. Bu durum beni alternatif yollar aramaya yönlendirdi. Tesadüfen forumlarda lantan klorürünün fosfatı düşürdüğünü gördüm. Bu reaktifi bulmak için yarım gün araştırma yaptıktan sonra, mağazalarda satılmadığını ve oldukça pahalı olduğunu öğrendim ama buldum. Reaktifi aldıktan sonra, forumlardan birinin hesaplayıcısıyla hesap yaparak sistemi damlattım. Doğrudan vermek mümkün değil, sadece bir reaktörde kullanmak gerekiyor, bu yüzden bir köpük makinesi kullandım. Başlangıçta fosfat 0,5'ti. Hesaplama 7 gün boyunca günde 4,6 ml şeklindeydi. 5 gün sonra fosfat 0 oldu, tam olarak bunu başarmak istiyordum. Sevinç tarif edilemezdi. Sistem normal, canlılar tamamen sağlıklı, köpük makinesi çok fazla koyu sıvı topladı. Şimdi en ilginç kısım, 50 gram lantan bana 87 birime mal oldu ve bu miktardan 10,2 g'lık bir çözeltinin 1 litre osmoz suyu ile hazırlandığı bir çözüm elde ettim. Bu çözeltiden 32 ml kullandım. Tasarruf oldukça etkileyici. Başlangıçta kullandığım süper katkı maddelerini kendim hazırlayabilir ve çok ucuza mal edebilirim. İki yıl deniz akvaryumu deneyimimden sonra, tatlı su akvaryumunu hiç saymıyorum, deniz akvaryumunun mutlaka pahalı olmadığını anladım. Herkese bol şans.