• Deniz atı. Neden kimse beslemiyor?

• Gregory9432

Modern akvaryumcular farklı deniz canlılarını barındırıyor: deniz anası, mercan, kanatlı balıklar... Peki, neden deniz atı akvaryumlarda tutunamıyor? Biz sahte denizden bahsetmiyoruz, yani tüm koşullar sağlanmış. Pavlik Morozov'un denizi için yaptığı gibi böyle süslemeleri pek az yerde görebilirsin, ama forumda deniz atlarıyla ilgili bir soru hiç gündeme gelmiyor. Onun davranışları, dış görünüşü, yavrularına olan sevecen bakımı insanı kayıtsız bırakmıyor. Egzotikliği açısından başka bir balıkla kıyaslanamaz. Üstelik Kırmızı Kitap'a da dahil ve nesli tükenmekte. Elbette cevabı biliyorum: temiz su. Ama mercanların da temiz suya ihtiyacı var, ve onları pek deneyimsiz akvaryumcular bile besliyor. Bakım zorluklarının nedenini duymak isterim. Tabii ki ben deniz akvaryumu kurmayacağım; bu kadar deneyimim yok, ama genel bilgi için bilmekte fayda var. Aslında neden bu soruyu gündeme getirdim? Geçenlerde BBC'de deniz atlarıyla ilgili bir film izledim ve düşündüm - işte bu balık, yaşamın süsü! Hem de yakın planda! Hem de üreme ve yavrulama döneminde! İnsanlar gerçekten harika çekimler yapabiliyor!