-
Kevin
Herkese merhaba, yardım istiyorum. Çünkü kendim bir şey anlamıyorum... Sırasıyla: birkaç balık aldım ve bunlardan birkaç ocellaris ve bir goby birkaç hafta içinde gitti - ne yapalım, olur böyle şeyler... Sarcophyton beş gündür kapandı ve açılmıyor - bugün çıkardım. Göz attım, gibi görünmüyor, hiç koku yok, dokununca sert... Dün tatlı su için su doldurmaya karar verdim, otomatik su eklemeyi osmosdan ayırdım ve TDS'yi kontrol ettim - 256!!! Ve bu iki reçine kartuşundan sonra, osmosdan sonra 60, bu kirin akvaryuma ne kadar aktığını bilmiyorum... ama sonraki testler pH-8, PO4-0, NO3-1(10)? NO2-0.1, Ca<500, KH-5!!! Genel olarak, reçinenin daha önce biriktirdiği her şeyi vermeye başladığı anlaşılıyor, belki de zamanında fark ettim, ama neden kalsiyum birden yükseldi ve KH düştü... bu canlıları etkileyebilir mi? Diğer SPS ve LPS'ler iyi hissediyor... Birkaç gün içinde tuzlu suya geçişimin üzerinden altı ay geçecek... bu süre zarfında hiç su değişimi yapmadım - akvaryum genç ve canlı sayısı az - yapmalı mıyım? Testlere göre, KH dışında her şey normal görünüyor ve sistem neredeyse 600 litre - ne kadar ve ne sıklıkla su değişimi yapmalıyım?