• 700 litrelik deniz akvaryumu

• Karen81

Halk! Bugün aniden bir deniz sahibi oldum. Saat 10'da telefon ettiler ve "İstiyor musun? Al!" dediler. Taşındım, kurdum, ana ekipmanı çalıştırdım. Daha önce (20 yıl önce) akvaryumların kurulumu/bakımıyla ilgileniyordum. Yani temelleri biliyorum. Ama deniz konusunda sıfır. Tabii ki denitrifikatörden skimmer'ı ayırt edebilirim, ama daha fazlası değil. Akvaryum hakkında: 200x60x60, yaklaşık 200 kg canlı taş, 1-2 mm mercan kırıntısı - 50 kg, iki bozuk Aquamedic lambası (2 t5 ve 150w HQL), sump'ta her biri 150 litre olan iki bölüm var, biri el yapımı damlatıcı, saatte yaklaşık beş ton su pompalayan bir pompa (göz kararı), skimmer ve iki denitrifikatör. Akvamediğin bilgisayarı ve bir sensör ile birkaç başka şey daha var! Ayrıca siyah amfipreon, canlı. Tüm bu ekipman, bilmeyen ve ilgilenmeyen insanlar tarafından kullanılıyordu, temizlik yapılmamış, sıcaklık +20, temizleme sisteminin bir kısmı kapatılmıştı. Ne yapmalıyım (adım adım)? Üzgünüm, telefondan yazıyorum, tüm cevapların konularda olduğunu biliyorum ama şu anda kullanma imkanım yok. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim!