-
Leah
Sayın Denizciler, akvaryuma yerleştirmeden önce kuru resif taşlarını nasıl işliyorsunuz? Yakın zamanda gelecekteki akvaryumum için 10 kg K.R.T. (kuru resif taşları) aldım. Taş oldukça kirliydi, ben de musluk altında yıkadım, fırça ile her şeyi yaptım... kısacası olması gerektiği gibi. Taşların sonraki incelemesi, taşlarda bir sürü ıslanmış sünger ve diğer pisliklerin bulunduğunu gösterdi. Sonra bir gün bu harika taşları osmozda bir gün bekletmeyi denemek aklıma geldi, yani yıkama işlemi sırasında ıslanmayı başaramayan her şeyin ıslanması için. Bir leğen aldım (vazo ile karıştırmayın, arada pek fark yok), osmoz suyu ile doldurdum ve balkona bir gün beklemeye bıraktım. Ertesi gün taşları çıkardım ve kötü kokusuyla şok oldum, tekrar akan su altında yıkamaya ve kaynar su ile durulamaya karar verdim. Sonuçta taşlar yine de inanılmaz kötü kokuyor. Taşları yığacak duruma getirmek ve çürük kokusundan kurtulmak için ne yapabileceğimi bilen var mı? Farklı forumlarda K.R.T. (kuru resif taşları) işleme yöntemleri hakkında birkaç şey okudum: 1. Kaynatmak. 2. Sirke ekleyerek kaynatmak (bunun yapılıp yapılamayacağını bilmiyorum). 3. Sadece akan su altında yıkamak ve kafayı takmamak))) 4. Fırında kızartmak. 5. Osmozda bekletmek (bunu denedim, sonuç şu an... korkunç...)