• Kuru resif taşlarından oluşan duvar nanomor'da

• Jacob4800

Tebrikler saygıdeğer denizciler topluluğu! Nihayet küçük de olsa bir deniz kurmaya karar verdim. Standart 60 litrelik akvaryumu "doğadan" 45 litrelik bir deniz akvaryumuna dönüştürmeyi planlıyorum, 15 litrelik yan üç bölmeli sump ile. Nüfus olarak sadece bir mavi damla ve birkaç palyaço balığı anemon üzerinde olacak. Başlangıçta S.R.K. (kuru resif taşları) kullanmayı planlıyorum, sergide ve kırık canlı taşlar (canlı taşlar) sump'ta. S.R.K. (kuru resif taşları) seçiminin nedeni, içlerinde her türlü yasadışı canlı bulunmaması ve akvaryumun ortasında sıradan bir taş yığını yerine, arka ve yan duvarlara sıkı bir şekilde (gerekirse silikonla) oturan sürekli bir eğim oluşturma fikrimdir (resimde gösterildiği gibi). Çizilen yığının görünümü oldukça soyut; yumuşak mercanları sabitlemek için özel teraslar yapmayı planlıyorum. Sorularım, 45 litrelik bir hacim için böyle bir yapının pratik olup olmadığı (böyle bir resifin bağlantısı veya en azından adı için çok minnettar olurum) ve eğim ile akvaryum camı arasındaki derzlerin su akışını önlemek için mutlaka silikonla sızdırmaz hale getirilip getirilmeyeceğidir. Klasik yığın, yüzey alanının önemli bir kısmının görünmeyecek olması nedeniyle beni tatmin etmiyor; benim eğimimde tüm canlılar "göz önünde" olacak.