-
Danielle
İyi günler, saygıdeğer arkadaşlar. İlk kez deniz akvaryumunu 3 yıl önce gördüm, o zamanlar bu tür bir akvaryumun yaklaşık maliyetini öğrenmek için forumunuzu buldum. O zaman kendime kesin olarak karar verdim - bütçeme uygun değil. Ama bu yıllar boyunca farklı aralıklarla sizin eserlerinizi hayranlıkla izlemeye geri döndüm. Ama dürüst olmak gerekirse, kayıt sürecinden geçeceğimi ve nihayetinde sizin aranıza katılmaya karar vereceğimi asla düşünmemiştim. Elime böyle bir akvaryum geçti: Hiçbir markaya ait bir işaret bulamadım. Hacmi yaklaşık 75 litre, bunun 60'ı canlı, mavi duvarın arkasında üç bölme var. Birinde sünger, diğerinde bir tür seramik/plastik, üçüncüde ise bana koral kırıntısı için olduğunu söylediler. Dış görünüşü ve yapısı AQUAEL ReefMAX'a benziyor, birçok kişi bunu yeni başlayanlar için ideal olarak kabul ediyor ama sanırım o değil. Bu akvaryumun ne olduğunu biliyor musunuz? Ayrıca bir pompa da geliyor. İçini 6-7 iyi, canlı taşla doldurmayı planlıyorum, kuru resif taşları (S.R.K.) değil, güvenilir satıcılardan. Bir veya iki balık... Satıcı, ek bir ekipman koymaya gerek olmadığını, sadece ihtiyaç halinde ucuz bir köpük filtre kullanabileceğimi iddia ediyor. Sizin görüşünüz nedir? Böyle bir akvaryumla akvaryumcular arasına katılma şansım nedir ve bu arada balıkları eziyet etmeden? Şimdiden teşekkürler!