• Seçim yapın, 200L, JBL veya Hydro.

• Javier5186

İyi günler. Akvaryum yaklaşık 205 litre Ş/G/Y, 90/55/45. İçindekiler - Karadeniz, yoğunluk muhtemelen ortalama (10-15 karides, 5-7 yengeç, 3-4 anemon, 6-8 7 cm'ye kadar dip balığı, canlı taşlar). Akvaryumda yaklaşık 30 kg substrat + taşlar olacak. Temiz su hacminin yaklaşık 180 litre olacağını düşünüyorum. Su pompasının yüksekliği yaklaşık 1,2 metre. Seçim yapmama yardımcı olun. İki filtreyi değerlendiriyorum: JBL CristalProfi GreenLine e901 ve Hydor Prime 30. Neden bunlara odaklandım: Filtre boyutlarıyla kendimi sınırladım. Filtre için altlıkta sadece 22 cm genişlik bıraktım. 1. e901'e daha çok eğilimliyim, ama gücünün yetersiz olmasından endişeliyim. Bana ekipmanıyla, iyi yorumlarıyla, tüketim gücüyle hoş geldi. Birçok kişi bu hacim için e1501 öneriyor, ben de alırdım ama altlığa sığmıyor (( Ve gücüne ihtiyaç var mı? Belki de e901 o kadar da kötü değil ve bu hacimle başa çıkabilir? 2. Prime 30 ilginç, ama maalesef hakkında çok az bilgi var. Gerçi görüşler genelde olumlu. Gerçekten bazıları yazdığı gibi (Fluval 306 ve JBL e1501'den daha güçlü) o kadar güçlü mü? Gerçek hayatta karşılaşanlar, belki ölçümler yaptı? Düşüncelerinizi, tavsiyelerinizi paylaşın. Belki bu ikisine alternatif bir şey vardır. Bütçe 700-1200.