• Balling'e bir tavsiye gerekiyor.

• Robin

Merhaba. Balik besleme konusunda çok yardıma ihtiyacım var. Akvaryum 240 (SPS, LPS), Tropic Marin Pro Reef tuzu. Akvaryum 6 aylık... tüm parametreler stabildi. Balik beslemeye başlamadan önce (Tropic Marin Bio-Calcium Liquid Refill) parametreler şöyleydi: sıcaklık - 25, fosfat, nitrat, silikat - 0, pH - 8, KH - 8, Ca - 380, Mg - 1260. İlk gün balık besleme - 40 ml A, B, C... ertesi gün testlerde değişiklik yok. İkinci gün - 60 ml A, B, C... yine değişiklik yok. Üçüncü gün - 80 ml A, B, C... kalsiyum değişmedi, KH 10'a yükseldi, pH 7.8'e düştü. Dördüncü gün - sadece A 80 ml... kalsiyum değişmedi. Şu anda testler JBL ile yapılıyor... bittiğinde Salifert'e geçeceğim. Ca/Mg için JBL'den 2 paket var (birini daha önce aldım, diğerini JBL çantasıyla birlikte sonra aldım) ve her iki paket de Ca - 380 gösteriyor. Balik beslemeyi kurallara göre hazırladım... tuzu suya ekliyorum, farklı bileşenler için aralıklarla döküyorum. Yanlış olan ne olabilir? pH balık beslemeden dolayı mı düştü? Yoksa sebebi başka bir yerde mi aramalıyım?