• Kronik olarak düşük pH. :003:

• Jonathan6173

Herkese merhaba, akvaryumcu deniz severler. Düşük pH ile ilgili bir sorunum var. Bunu nasıl yükseltebilirim? Anladığım kadarıyla, düşük pH'ım suyun içinde yüksek CO2 konsantrasyonundan kaynaklanıyor, bunu emen bir sistemim yok, teknik nedenlerden dolayı sump'ım yok, bu yüzden alg tankı yapamıyorum. Yüksek CO2'yi, suyumda çok fazla nitrat olduğu ve değerlerin çok dalgalandığı ile ilişkilendiriyorum. Bugün 10, yarın 40 olabilir, daha önce ~100'dü ama düşürdüm. Balıkları daha az beslemeye başladım, mercanları ise hiç beslemiyorum ama nitratlar yine de istikrarlı değil. Su parametreleri: Sıcaklık - 25°C Hacim - 115 l. pH - 7.7 NO2 - 0 NH3 - 0 NO3 - 35 Karbonat sertliği için maalesef testim yok. Skimmer iyi çalışıyor, köpük üretiyor ama koyu değil. Muhtemelen sadece 4 balığım olduğu için. 750 l/saat kapasiteli JBL CristalProfi dış filtre, içinde standart mekanik temizleme süngerleri ve ince gözenekli süngerler, elyaf, toplar ve Purigen Seachem var. 2 adet akıntı pompası 2600 l/saat. Sanırım her şey bu kadar, eğer eksik bilgi varsa lütfen yazın, daha fazla bilgi verebilirim.