-
Wendy2244
Sayın deniz akvaryumu meraklıları, özellikle hidrokimya bilgisi olanlar. Akvaryum tuzu seçerken (birkaç markayı karşılaştırıyorum, ayrıca mini bir inceleme olacak), şöyle bir durumla karşılaştım: KH (bizim durumumuzda, alkalinite) / pH taze hazırlanmış suyun (karıştırmadan bir saat sonra) ve aerasyona bırakılmış suyun KH / pH değerleri, bazı markalarda üreticilerin talimatlarına göre (!!) farklılık gösteriyor. Ve bu fark oldukça büyük! Örnek olarak - üç gün boyunca suyun "olgunlaşma" sürecinin resmi ve sonucu. Üstelik - tekrar ölçtüm. Dogmatik ifadelerden yola çıkarak şaşırdım. Çözeltinin yoğunluğu 1,024 T=24°C su - osmolalite, TDS=3 (örnek sayısı çoktu, hepsi 3-5 litre, biraz kolonuyu yükledim). İlk 6 saat - bol aerasyon. Sonra - günde 6 saat. "Bekletme" - üç gün (ölçek X) ikinci resim - hatta tortu bile oluştu. Ama tuz da pek iyi değil... baştan bir illüzyonum yoktu... Ama burada - durumun kendisi. Aslında - böyle bir etkinin ortaya çıkma nedenleri hakkında fikirlerinizi bekliyorum. Bu fenomen, incelenen tuzların %50'sinde, ucuz olanlardan dünya çapında tanınmış üreticilere kadar, gözlemleniyor.