• Deniz akvaryumu ve şungit.

• Darrell7542

Geçen yıl, bir eczanede "Şungit" adında doğal bir filtre ile karşılaştım. Düşündüm, düşündüm ve yine de satın almaya karar verdim çünkü üzerinde şunlar yazıyordu: Şungit, benzersiz ve çok eski bir mineral olup, içinde nadir bir karbon molekülü formu olan FULLERENLER bulundurmaktadır. Bu moleküllerin keşfi nedeniyle 1998 yılında bir grup İngiliz bilim insanı Nobel Ödülü'ne layık görülmüştü. Ama bu beni çekmedi. Su ile etkileşime geçtiğinde Şungit; suyu yapılandırıyor ve biyolojik olarak aktif hale getiriyor - nitratlar, nitritler, pestisitler, dioksinler gibi maddelerden arındırıyor - suyu makro ve mikro elementlerle zenginleştiriyor - suya güçlü bir antioksidan etki kazandırıyor. Böyle bir bilgiyle donanmış olarak bir deneye girmeye karar verdim. 100g Şungit'i musluk altında yıkadım ve file torbaya koyarak 400 litrelik pompa kutusuna yerleştirdim. Akvaryuma koydum ve sonuçları beklemeye başladım. Sonra onu tamamen unuttum. Yaklaşık bir ay sonra, nitrat testi yaparken, nitratların hızla azaldığını fark ettim. Bir ay sonra ise hiç kalmadı. Bu maddenin olumsuz yönde varlığına balıklar kesinlikle tepki vermedi. Aksine, su daha berrak hale geldi ve makrofitalar çok daha iyi büyümeye başladı. Not: Kötü düşünmeyin, bu örneği reklam amacıyla vermiyorum. 500g şungit, geçen yılın Temmuz ayında 18.30 kuruştu.