• NO2 Işık açıldığında düşer mi??????

• Michele

Merhaba!!!! Arkadaşlar, böyle bir hikaye var: tüm sistemim 700 litre, bunların içinde küçük akvaryum 150 litre ve büyük akvaryum 400 litre taze su, geri kalan her şey 80 litrelik sump ve chiller. Balıkları taşıdım, 400 litre akvaryuma koydum, her şey yolunda ama kriptokoryne biraz döküldü. Orada iki tor vardı ve iki UV, biri sump'ta diğeri akvaryumda. Şimdi onları korantinik, krizipter, küçük cerrah, zebra ve tilki balığına aktardım, birkaç anti-parazit tedavisinden sonra hepsi iyi görünüyordu. Sonra Kiev'de bir sergideydim ve küçük bir kelebek balığı ile iki clownfish aldım, onları da korantiniğe koydum, bu arada o 80 litre. Birkaç kez besledim, sabah uyandım, her şey güçlü bir kriptokoryne içinde, ertesi gün nitritleri ölçtüm, çok yüksekti, yaklaşık 1 mg/l. Su değişiminden sonra hiçbir şey düşmedi, geri akvaryuma aktarmaya karar verdim, 400 litrelik akvaryumda 0,025 iken, nakilden sonraki gün 0,5 mg/l oldu, sabah ve akşam 0,1 mg/l. İki akvaryumda 10000K MH lambalar 6 saat yanıyor. Işık altında bakterilerin NO2'yi daha fazla tükettiğini mi söylüyorsunuz????? Bu arada balık beslenmedi!!!! Kriptokoryne ile ne yapabilirim???? Genel sistemde, normal koşullarda kendiliğinden düzelir mi, yoksa bir şeyler mi yapmalıyım????? Akvaryumda 2 tor krevet ve iki UV var!!!!