-
Tanner
İyi günler, denizden uzun zamandır hayal ediyordum ama bir türlü cesaret edemiyordum. Yeni evimde akvaryum içinyer ayrılmıştı. Bu benim denizle ilk deneyimim. İyi niyetli insanlar bana tavsiyelerde bulundular. Özel sipariş üzerine 2000*600*600 ölçülerinde bir akvaryum yaptım. Üç adet SÖW15 pompa, Jebao 10 yükselteç, 500 watt 6 kanallı LED aydınlatma kullanıyorum. Aydınlatma süresi günde 12 saat. Sump'ta biyosfere, alg tutucu, köpük ayırıcı ve UV sterilizatör var. Red Sea Coral Pro tuz kullandım. Bu yılın başında başlattım. Canlı kayalar, canlı kum ve bakterilerle başlattım. İki hafta içinde sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladı. KH 8, PO4 0, NO3 5, Ca 420, Mg 1360. Akvaryumda yaklaşık 3 cm kum var, içinde 6 salyangoz ve 8 deniz yıldızı yaşıyor. Temizlik için Jebao WiFi dolaşım pompası kullanıyorum. Şimdilik Tropic Marine kullanıyorumama ileride reaktör sistemine geçmeyi düşünüyorum. KH ve Ca'yı az miktarda ekliyorum, Mg'yiise diğerlerine göre daha fazla ekliyorum. Fotoğraf çekmeyi henüz öğrenemedim, fotoğraflar yan