-
Ricardo7341
Herkese merhaba. Uzun zamandır hayalini kurduğum şeyi gerçekleştirdim ve bir akvaryum kurdum! 38x38x38cm boyutlarında, ~55 litre hacmindeki steklo optivait akvaryum için Radium PRO 30 66 Wattışık sistemi (Spamçeğe teşekkürler!) kullandım. Seachem Tidal 55 askı filtre ve Bubble Magus QQ1 askı hava motoru kullanıyorum. Hidror Koralia Nano 900 sirkülasyon pompası, EHEIM thermocontrol e 50 Wattısıtıcı ve Salit test kitleri kullanıyorum. Osmoz suyu ve Aquarium Systems Reef Crystals tuzu ile ~7 kg S.R.K. (kuru mercan taşları) ve1-2 mm Prodibio Aragonite Premium bakterili kum (yaklaşık 5 kg, 3-4 cm kalınlık) kullandım. Kurulum 8.02.2020'de yapıldı. Taşları yapıştırıcı kullanmadan yerleştirdim ve güzel bir kaya oluşumu elde ettim. Osmoz suyunu süzme işlemi yarım gün sürdü ve ancak gece yarısına yetiştirebildim. Filtreye şimdilik orijinal sünger ve Seachem Matrixdoldurdum, kalan boşluğu da sentetik dolgu malzemesi ile doldurdum. Kumaeklenen Prodibio BioDigest + BiOptim bakterilerini de ekledim. Sabah kristal berraklığında bir su elde ettim. Testler: pH 8.15, KH 12, Tuz