-
Tanya
Günaydın! Deniz derinliğinin güzelliğinden geçemedim! Öyküsüne gelince, birkaç yıl önce ilk kez bir deniz akvaryumu gördüğümde, evimde de böyle bir canlı yaşam alanı oluşturmaya karar vermiştim. Ancak fiyatların yüksekliği, para sıkıntısı ve ev içiyer yetersizliği nedeniyle bir türlü gerçekleştirememiştim. Kızıldeniz tatilinden sonra ise aklımdan deniz akvaryumu fikri çıkmıyordu. Forum araştırmaları yapmaya başladım. Başlangıç bütçesini hesapladım ve birkaç tatlısu akvaryumumu satışa çıkardım. Odesa'da yaşadığım için Karadeniz'i de düşünmüştüm, yazın dalış yapabilirim diye. Bir akşam Karadeniz canlılarının satışını gördüm. Satıcıyla iletişime geçtik, Karadeniz canlılarıyla ve canlı kayalarla ilgili konuştuk. Sohbet sırasında ise zaten kurulmuş bir tropikal akvaryumu satın alma teklifi aldım. 50 doların biraz üzerindeki fiyatı da cazip geldi ve satın aldım. Taşınma işlemi 10.06.17'de gerçekleşti. Akvaryum Resun DM-320, filtrasyon: stok kabında kırık taş ve sentetik elyaf, aydınlatma: mavi-beyaz ve kırmızı-yeşil LED'leredönüştürülmüş Aqualighter, ölçüm aleti AquaMedical, tuz oranı 1,023-1,025,ısıtıcı çıkarıldı, sıcaklık +26. Haftada 5 litre damıtılmış su değişimi yapıyorum. Canlılar: 1 ozelaris, 1 eremit yengeç, diskozomalar