-
Courtney4094
Merhaba herkese. Adım Katya. Karadeniz canlıları içeren 100 litrelik bir akvaryumum var. Bu konu pek yaygın değil, bilgiyi parça parça topluyorum. Burada bana yardımcı olabilir, bazen de benidoğru yola yönlendirebilirler. Bu benim ikinci Karadeniz akvaryumum, ilkindeki "içerik" taşınma ve çocuk doğumu nedeniyle geri gönderilmek zorunda kaldı. İlkinde hayli büyük bir k kaya balığı örneği, erkek, 10 cm kabuğğu vardı. Akvaryum yaklaşık 70-75 litreliktir, yaklaşık bir yıl yaşadı. Fotoğraflarınıdaha sonra paylaşacağım. Şimdiki akvaryumumda 1 kaya balığı, 2 mermer balık, 1 kaya balığı, 1 köpek balığı, 9 karides, 11 deniz anası, 2 küçük deniz salyangozu var. Kabukları düzenli olarak değişiyor, balıklar büyüyor, deniz anaları "çiçek açıyor ve kokuyor"))) Deniz salyangozu, çeşitli deniz balıkları (kocam avladığı), kurutulmuş yem, dondurulmuş karides,dondurulmuş sinek larvası ile besliyorum. Eğer mümkünse denizden canlı kayalar da alıyorum. Ayrıca Sevastopol'de, denize yakın bir yerde yaşıyorum. Suyu yaklaşık %40-50 oranında değiştiriyorum (denizden alıyorum). Akvaryum hava filtreli. Sadece normal bir lamba var, işte bu kadar. Daha sonra fotoğraflar ekleyeceğim, tavsiye ve azarlar al