-
Catherine6534
Tüm DENİZCİLERE saygılarımı sunarım. Tuzlu su severler ailesine kabul edilmemi rica ediyorum. On yıl önce canlı bir deniz akvaryumu gördüm. O kadar çok sevdim ki böyle bir harika şeyi kendim edinebilmefikri aklıma geldi. Ancak bana "Buna ihtiyacın var mı? Bu kadar baş ağrısı ve pahalılık" diye cevap verdiler. Yani isteğim kırıldı, neredeyse 10 yıl. Ve işte "X" zamanı geldi, forumumuzda deniz akvaryumları hakkında okumaya başladığımda isteğim yeniden canlandı. Evimde cam arkasında denizim olmasını istiyorum, istiyorum! Ve Ocak 2016'da 80/45/50 ebatlarında bir akvaryum, sehpa kasası ve laminasyonlu yonga levha sipariş ettim. Deniz ürünleri satışlarını incelerken Zaporojye'den Maksim ile tanıştım. Ondan bir LED aydınlatma ünitesi, protein ayırıcı ve diğer ekipmanları satın aldım. Tuz, canlı kum ve canlı kayalar İgor'dan aldım. Ayrıca Kharkiv'li bir kişiden de deniz akvaryumunu satışa çıkardığı canlı kayalar satın aldım. Tüm gerekli pompaları da edindim. Ve 20.02.2016'da tuzlandım. Her şeyi doğru yapmaya çalıştım, hızlı da olsa. İgor ve MAKS-DENİZ bana tavsiyelerde bulundular. İlk önce tuzladım, iki gün sonra Kharkiv'den getirdiğim kaya parçalarını kovalar içinde suyla birlikte akvaryuma koydum. Daha sonra Kyiv'den gelen canlı kum ve kayalar geldi. Filtrasyon sistemini ve sump'ı devreye aldım. Ve başladı, ve... yaptığım işin verdiği mutluluk kendini hemen gösterdi. İşte yargınıza sunduğum foto