• Yeni bir akvaryum planlıyorum.

• Teresa

İyi akşamlar sayın deniz akvaryumu hobiseverleri. Yavaş yavaş yeni, güzel bir "kavanoza" taşınmayı planlamaya başlıyorum. Tabii ki şimdi değil, her şeyi yavaş yavaş alacağım: önce akvaryumu, sonra PVC ve sump'u, ardından dolabı vb. Ama şimdiden ekranın boyutları sorusu ortaya çıktı. Başlangıçta şimdikiyle aynı hacimde, sadece güzel bir alt sumplu akvaryum istiyordum, çünkü yandan sumplu olanı hafifçe söylemek gerekirse hiç estetik görünmüyor (sarkan kablalar, prizler, protein skimmer, duvardaki tuzlar)… korkunç! Ama şimdi anlıyorum ki 120 litrelik bir ekran aslında biraz küçük kalıyor ve biraz daha büyüğü isteniyor, ama protein skimmer ve ışığın orijinal kalması koşuluyla, maksimum ışıklandırmaya biraz daha LED eklenebilir. İkinci gündür, ekranı hangi boyutta yapacağım konusunda kafa yoruyorum. Şimdiki gibi, akvaryum üç taraftan görünecek, yani yan camı duvara dönük olacak. Şu anki akvaryumun uzunluğu 75 cm ve ışıklandırma profili de aynı şekilde. Yeni akvaryumu 80x80x40h yapmayı ve sadece bir LED ışık demeti daha eklemeyi düşündüm, böylece toplamda 256 litre olur, bu da ihtiyacım olandan bile fazla)))) Ama bir soru beni rahatsız ediyor: bu boyuttaki bir "küp" ne kadar iyi ya da kötü görünür? Küplere pek düşkün değilim, bu yüzden emin olamıyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu boyutta bir akvaryumu yapıştırmaya değer mi, yoksa herkesin alışık olduğu bir dikdörtgen yapmak daha mı iyi? Belki bu boyutta küpleri canlı görmüşsünüzdür, küçük bir alanda nasıl görünür? Tavsiyeleriniz ve görüşleriniz için çok müteşekkir olurum.