-
Bethany
Uzun zamandır yazacaktım, şimdi olgunlaştı. Akvaryumculukla 20 yıldan fazla ilgileniyorum, hem bitki akvaryumları hem de discus ve sihlitler oldu. Ancak 2012'de deniz akvaryumlarının fotoğraflarını ve videolarını görünce büyülendim. 2013 baharında 100+40 litrelik bir akvaryum kurdum. Canlı kayalar kullanarak başlattım ve yarım yıl içinde koralllerle ve balıklarla doldurdum. Balık popülasyonu 8'e kadar çıktı ve mercanlar büyüdü. Mercanlarla birliktedaha büyük bir şey istemearzum da gelişti. Bu arzu 2014baharında 300 litrelik, 120-40-65 yükseklikli ve 140 litrelik bir filtrasyon sistemine sahip bir akvaryuma dönüştü. Para sıkıntısı nedeniyle ekonomik bir seçenek tercih ettim. Öncelikle teknik olarak, ama önemlisi kuru resif taşları kullanarak başlattım. Bunun uzun süreceğini okumuştum ve tahmin ediyordum. Başlatma aşaması neredeyse bir yıl sürdü. Akvaryum çıplak taşlarla durmadı, yumuşak ve LPS mercanlar ve birkaç SPS parçası denedik, ama hiçbiri istediğim gibi olmadı. Nihayet Mayıs 2015'te olgunlaştı. Ancak yaşam koşullarım değişti ve Kasım'da akvaryum taşındı (yardımları için Sergey zp ve Sherhan'a teşekkürler). 100+40 litre olan küçük akvaryum boşaltıldı ve ATO'dan yeni bir sahibi-arkadaşını bekliyor. Bugün o küçük akvaryum böyle görünüyor (fotoğrafların kalitesi için özür dilerim,daha öğreniyoruz).