• Birinci deniz 100x60x65

• John3335

Tüm denizci arkadaşlarıma selamlar! Sampansız iki akvaryumdan sonra nihayet ilk sampalı akvaryum zamanı geldi. Akvaryum boyutları konu başlığından da görülebileceği gibi 100x60x65 cm yüksekliğindedir. Eğer bir sonraki akvaryumu yapacak olursam, 60 cm''den daha yüksek olmayacağını kesinlikle söyleyebilirim. Boyum 1,80 cm olmasına rağmen, dibi servis etmek son derece rahatsız edici... Akvaryumu, bana misafirliğe geldiğinde deniz aiz akvaryumculuğuna merak saran kız kardeşim için yaptım... Aslında onun sadece güzelliğine merak sardı, bakımını ise benim yapmam gerekiyor. Akvaryum Aquatica markadan, 10 mm kalınlığında camdan ve destek çubuklarıyla güçlendirilmiş, kelepçesiz. Köşeli, üçgen şeklinde bir şaft. Dürso taşması,25 mm borularla giriş, çıkış ve acil durum. Aydınlatma,10 kanallı RayStar ine Pro Double LED'den, 24,7 cm genişliğinde, 100 cm uzunluğunda. Teşekkürler. Geri dönüş pompası Jebao DC6000. Akış pompaları Jebao FS8000 Wave Maker, 2 adet. Kayalar C.P.R. (kuru resif kayaları). Kum NATURES OCEAN BIO-ACTIV LIVE ARAGONITE №1 0,5-1,7 mm, 18 kg. Sampu kendim yaptım, boyutunu kontrol etmeliyim. Köpürtücü de Baktériler, Prodibio Stop Ammo Start ve Biodigest Start ile başlatıldı. Başlangıçta Tetra tuzu kullandım, daha sonraki su değişimleri için REEF CRYSTALS kullanacağım. Ekipman konusunda şimdilik bu kadar. Başlangıç28.07.2015. Ve olgunlaşma sürecinin fotoğrafları...3