-
Laura4892
Konu başlığının tamamını okumaya üşenenler için... Uzun ama ilginç geçen üç yılın ardından şöyle bir sonuç ortaya çıktı: İyi günler! Mısır'da bir kez daha tatil yaptıktan sonra, kesinlikle bir parça deniz istediğime karar verdim. Hangi denizin olacağına dair düşüncelerden sonra, temel olarak Nikolay Stroçkov (nam-ı diğer Sleepy) tarafından yazılan makalelerde anlatılan, bence iyi düşünülmüş iki projeyi almaya karar verdim: 100x45x55h (açıklama ve çizimler) ve 120x65x60h (açıklama ve çizimler) resif akvaryumları. Gösterim (display) akvaryumunun boyutlarını 100x60x50h olarak değiştirdim. Deniz hakkında sadece kitaplardan ve anlatılanlardan bilgim olduğu için, yardımlarınıza ve tavsiyelerinize şimdiden çok güveniyor ve minnettarım! Birlikte inşa edelim... Gösterim akvaryumunu, 100x45x55h projesindeki gibi ortada bir taşma şaftı ile inşa etmek istiyorum. Dolabı, 120x65x60h projesindeki çizimlere göre, 100x60x50h akvaryum boyutuna uyarlayarak yapmak istiyorum. Sump konusunda henüz karar vermedim çünkü burada tecrübeye güvenmek gerekiyor ve benim hiç tecrübem yok. Önemli farklarını henüz anlamıyorum ama yapısal olarak bariz şekilde farklılar... Deniz akvaryumu: Bir dünya yaratmak için kısa bir rehber. Mercanların beslenmesi ve besin maddeleri. Biyoloji ve rotifer kültürü.