• Silindir 8.5 litre - karışık

• Thomas1044

Merhaba herkese! Özetle böyle bir hikaye var! Eşimdoğum izninden işe döndü ve çalışanlar sıkıcı bir tatlısu akvaryumu oluşturdular. Çok ilkel, ışıksız, çakıl ve kabuklar (herkes tatilden ne getirdiyse oraya koymuş) zemin olarak. Canlılar olarak da salyangozlar, vallisneria ve gupeşler var. Eşim bu manzarayı izlemekten sıkıldı ve çalışanları ikna ederek bu bataklığı boşaltıp deniz akvaryumu kurmalarını sağladı.Ama ardından beyin göçü başladı! "Diyatomlar, çeşitli yapışkanlar, siyanobakteriler ve benzeri şeyler olmasın, üstelik ucuz olsun" dedi. Hızlı başlangıç, yani klon sistem, canlı kaya eksikliğinden dolayı başarılı olamadı. Bu yüzden azot döngüsü evde gözetim altında gerçekleşecek, sonra güzel akvaryum işe Eşimin yanına taşınacak. Bir süre hazırlık sonrasında işte böyle bir nano akvaryum elde ettik! Yuvarlak akvaryum - yükseklik 24,5, çap 25,5 ve toplam 11 litre, boşluk, taşlar, kum çıkarıldığında 8,5 litre net su hacmi elde ediliyor! Kuru mercan kayaları 2,5 kg satın aldım, kırdım ve yapıştırarak bir tepe oluşturdum. Yaklaşık 1,7 kg oldu. Kum 50/50 karışım. Su, su değişimi ile alındı. Akım pompası,230 l/sa güçlü iç filtre. Aydınlatma konusunda (özellikle çerçeve üzerinde) en çok uğraştım. Sonuç hoş oldu.1 adet 7000K beyaz LED ve 2 adet 455-565nm mavi LED kullanıldı. 15.02.2015'te akvaryum baş