• Deniz denemeleri ve hatalar

• Tricia7885

İşte forumda bir konu açmaya karar verdim. Çocuk Yeni Yıl için bir akvaryum istedi, ancak tatlı su akvaryumu yapmak istemiyordum, çünkü çocukluğumda300 litrelik bir tatlı su akvaryumum vardı ve bana çok hoş gelmişti, ama daha fazla kurmak istemiyordum. Deniz akvaryumu kurmaya karar verdik. "Kharkiv Forumu" arkadaşları akvaryumu nereden satın alabileceğimizi söylediler ve o da Kiew'den Kharkiv'e yeni posta ile geliyor. Aynı arkadaşlar biraz tuzlayarak bize su da verdiler ve işte DENIZ (hafızam beni yanıltmıyorsa 24.12.2013'te başlatıldı ve Kharkiv'deki denizimiz borulardan su olmadan kuruldu). Birkaç gün sonra kuma biraz daha ekledim. Birkaç hafta sonra değişimlerin gerekli olduğunu anladım, ama borulardan su kullanmaya devam ettim. Zaman içinde canlılar azaldı ve deniz ancak yarım yıl sonra doldu ve bir şekil kazandı. Ve eylül civarında denizim solmaya başladı ve neyin yanlış gittiğini anlayamadım, anemoni şişti ve eridi, köpek balığı öldü ve sonunda kasımda ozmoz kullanmam gerektiğini SONUNDA anladım. Birkaç ozmoz değişiminden sonra deniz kendine gelmeye başladı, ama köpük hala devam ediyor. İşte bugün