• 60 ofiste

• Steven757

Merhaba herkese! Görünüşe göre sıkıldınız ve ben de ofisimde bir nano akvaryum açmaya karar verdim. Hazır bir 60 litrelik Dennerle akvaryumunu aldım. Aydınlatma için AirSofta'dan (ona teşekkürler) 50 watt LED'ler kullandım ve şu an gücün %40'ını kullanıyorum. 4,5 kg canlı aragonit kumu ekledim, yaklaşık 1,5-2 cm kalınlığında oldu. Yeni gelen 5 kg canlı kaya aldım. Akıntı için VorTech MP10 ES kullanıyorum. Asılı filtre olarak Deltec MCE 300 peniyle çalışıyorum. Ve başladık... Yavaş yavaşilerliyor, sistemin olgunlaşmasına izin veriyorum. Başlangıçta çok fazla yosun çıktı, Probidio Start Up nano kullandım ve yosunlar gitti. Canlı olarak 1 halı, 2 Clarki, 1 Torik karides, 1 karpuz, 1 köpek balığı (ama göremiyorum, belki de yok), 3 Strombus, 2 Trochus, birkaç Philadelphie, 1 fan ve 1 şemsiye var. Kaçak olarak da 1 kez küçük bir ik gördüm. Su değişimi şimdilik yapmıyorum, ilerleyen zamanlarda haftada 5 litre civarı yapmayı planlıyorum. Sistemdeki net su miktarı yaklaşık 50 litre. İşte fotoğraflar - telefon ile çektim, camlar yansıyorama nasıl olmuş bakabilirsiniz. Tam ofiste kalmıştım ve günbatımına denk geldim, bu yüzden heryer kırmızı görünüyor (bu sadece birkaç dakika