• Deniz a

• Wesley

Merhaba herkes! Bir ay önce akvaryum kurdum. Parametreler şunlar: Boyut: 42x38x38 (G Y D) (yaklaşık 45 litre su). Işık: 3 kollu lamba. Bunlardan biri kontrolcü ile. Köpük ayırıcı: Aqua medic turboflotor 500. Dalga oluş turucu: hydor. Canlı taşlar (J.K.): 9kg. Tuz: coral pro salt. Akvaryumu başlatırken ve taşları yerleştirirken birkaç şeyi göz önünde bulundurdum. - Taşların kumla teması ne kadar az olursa o kadar iyi. Doğru akım oluşturulduğunda daha az çamur birikecek. - Balıkların saklanabileceği inler ve çukurlar olmalı. - Taşlardan oluşan tepe yan duvarlardan uzakta olmalı. Bu, gelecekte camı temizleme kolaylığı açısından benim için önemli bir nokta. İlk hafta ışık günü süresi 8 saatten fazla değildi, ki yosunlar büyümeye başlamasın. 3 lambanın yerine biri açıktı. Akvaryumda sadece taşlar vardı. İkinci hafta boyunca küçük akvaryumdan yavaş yavaş mercanları yeni olanına taşıdım. Nasıl hissettiklerini izledim. Durum memnun edici olmadığında su değişikliği yaptım, sonrasında diğer mercanları taşıdım. Şu anda akvaryumun durumundan memnunum. Yosun yok, mercanlar iyi hissediyor ve büyüyor. İki gün önce ocellaris ve karides aldım. Takviyeler açısından henüz hiçbir şey eklemedim ve almadım, çünkü henüz bunlarda uzman değilim. Çoğu mercan şu anda kendi yerlerinde değil. Akvaryuma bugün (31.08.13) bir ay oluyor.