• Küçük 30 Litrelik Deniz Dünyası

• Derek7322

Evime bir nano deniz akvaryumu yapmak için çok uzun süre düşündüm. Deniz akvaryumu için iyi bir filtrasyon gerekli olduğundan, 30x30x35 cm boyutlarında bir akvaryum yapıştırmaya ve içine bir bölme yapıştırarak bu bölmede küçük bir filtre yapmaya karar verdim. Bölmeleri oraya nasıl yerleştireceğim, her şeyin sığacağı ve suyun sessizce akacağı şekilde nasıl yapacağım diye çok düşündüm. Sonunda iyi bir sonuç elde ettiğimi düşünüyorum. Filtre gürültü yapmıyor ve her şey çalışıyor. Bölmede bir köşe kestiğim yere bir su giriş ızgarası yapıştırdım ve pompayla suyu geri vermek için bir nozzle (fıskiye) deliği açtım. Akvaryum için Aquael DecoLight 9W bir aydınlatma aldım, söküp içine Cree LED'ler monte ettim ve bir kontrolör bağladım. Her şeyi sızdırmaz, sessiz ve düzgün çalışır durumda olması için tekrar kontrol ettim. Mercan kırığından oluşan kumu doldurdum, canlı kayaları yerleştirdim, suyu tuzlayıp doldurdum. İlk sakini, bir hermit yengeci (erkek yengeç) ekledim ve birkaç gün onu izledim. Ama ona bakmak çok sıkıcı olmaya başladı!!! Biraz para alıp gittim, biraz mercan ve iki balık aldım. Satın aldığım her şeyi akvaryuma yerleştirdim ve şimdi sadece akşamları deniz akvaryumumun keyfini çıkarıyorum. Ve işte ortaya çıkan şey bu!!!