• Mi

• Michelle104

Merhaba, uğrayan herkese, tüm önerilere ve dileklere çok memnun olacağım. Basit bir yumuşak resif planlıyorum, birkaç balıkla başlayacak, sonra daha büyük bir hacme geçecek. Uzun süre düşündüm hangi nano kavanoz türünü başlatayım, 450 ml ile yapışkanlı arasında seçtim - cimrilik bir kez daha kazandı, boyutu bulduğum şeye göre kesti. Bulduğum boyuta göre - camı kendim kesiyorum, zımparalıyor ve yapıştırıyorum, tüm camlar şeffaf, süreci gözlemlemek istiyorum, görünüş önemli değil, gerekiyorsa gerekli bölümleri karartabilirim. Sonuçta aldığım şey: uzunluk 40, derinlik 56, yükseklik 35, samp bölümü genişlik 12, tarak yüksekliği 3cm, boşaltma bölümü skimer için planladım, Jebao SK-300. İkinci bölüm canlı taş parçaları, makroalgler, üçüncü geri dönüş, umarım bol su. Yıkarken banyoda - bir camı kırdım, yeni kesip arka duvarı yapıştırmak zorunda kaldım. Canlı taşlarla başlıyorum yaklaşık 6 kg, mercan çakılı kısmen kuru kumla karıştırdım, suyu çalışan kavanozlardan, dostlar şans eseri paylaştı. Akım Coralier 900, ışık şimdilik 2 adet 24W ve 2 adet 18W, sonra kendi LED aydınlatmamı değiştireceğim. Geri dönüş - çeşitli pompalardan çok seçenek var, tatlı su yaşamından kaldı. Canlı taşları 5kg iyi suyla doldurdum, bir gün sonra nitritler 0.50, amonyum 3.0, nitratlar 0.20. Taşları sadece çubuklarla sabitledim, yapıştırıcı olmadan, seramik tutkal olmadan, şimdilik stabil duruyor, devamı gelecek, bol şans.