-
Stephanie9175
Yıllık kitap ve forum okumadan sonra düşüncelerimi ve bilgilerimi topladım ve karara vardım. Hala anlamadığım ve sorularım var ama iyi insanların tavsiyelerle yardım edeceğini düşünüyorum, o yüzden başlayalım: 1. 55x50x40 cm ebatlarında cam akvaryum,arka kısmında sump (80 litre görüntüleme + 30 litre sump) 2. Ferplast Bluskimmer 550 köpük sıyırıcısı 3. Atman 1000 geri devir pompası 4. Kırmızı Deniz tuzu ve mercan 5.6,5 kg Carib Sea Aragonitli canlı kum 6. 4 kg Kuru Mercan Kayaları (S.R.K.) + 6 kg Canlı Kayalar (J.K.) 7. JBL ısıtıcı (yalnızca tuzlanmadan sonra suyu ısıtmak için kullanıldı, şu an sıcaklık 26°C bileısıtıcı olmadan) 8. SUMP: 1. bölüm köpük sıyırıcısı, 2. bölüm Heteomorpha, (sonra 1-2 kg Canlı Kayalar ekleyeceğim) 3. bölüm geri devir pompası 9.5*24 watt kenar aydınlatması, Actinic+12000K+Actinic+12000+Actinic 10. Resun 2000 ve Coralife 1600 su hareketlendiriciler (su hareketini tam olarak nasıl ayarlayacağımı anlayamadım) Ozmoz suyu, TDS=0. Kimyasal bir şey (karbon vb.) kullanmam gerekir mi? Bir hafta önce 40 litre mevcut akvaryumdan su aldım (su ve Heteomorpha için teşekkürler). Şimdilik yalnızca bir su hareketi pompası çalışıyor. Henüz canlı yokken ikinci pompa gerekli mi? Bir taşta ölü Xenia var, taşınma sırasında dayanamadı, ne yapmalıyım? İlk su değişimini ne zaman ve ne kadar yap