• 250 litre deniz suyu başlatma

• Meghan

İyi günler. Yaklaşan taşınmam nedeniyle yeni dairemde bir deniz akvaryumu kurmayı planlıyorum. Forumu neredeyse bir yıldır takip ediyorum, bu yüzden maliyetlerin, zorlukların ve uğraşların farkındayım)). Planladığım akvaryumun ölçüleri G x D x Y 1x0.5x0.4m (200lt) ve ölçüleri G x D x Y 0.65x0.31x0.33m olan bir sump tankım var. Size birkaç basit sorum olacak: 1. Bu ölçülerdeki bir akvaryum için, 8mm cam kalınlığında, sertleştirici kenar çıkıntıları gerekli midir? 2. Sump tankına bölmeler camdan ne kadar mesafede yapıştırılmalı, daha doğrusu bölmelerin uzunlukları ne olmalı? Doğrusu, protein skimmer ve dönüş pompası konusunda henüz karar vermedim, önerilerinize güveniyorum)) 3. Sumy bölgesinde yaşıyorum, Kiev tren istasyonundan evime (Konotop) 3.5 saat uzaklıktayım. Balıkları ve mercanları nasıl taşıyabilirim? 4. Şu anda metal akvaryum sehpasının karkasını yapıyorum, sonrasında akvaryumu sipariş edeceğim, ardından tuz, testler, osmoz cihazı alıp canlıları eklemeye hazır olacağım. Temel olarak K.M.T. (kuru mercan kayaları) kullanacağım, en fazla 5 kg kadar da C.M.T. (canlı mercan kayaları) alacağım. Saygılarımla ve uzun süreli bir iş birliği umuduyla.