-
Melissa3200
Herkese merhaba! Yeni bir sistem oluştururken kendi imkanlarımla ve bilgilerimle yetinmek istedim, ancak olmadı, deneyimim yeterli değil sanırım. Bu yüzden yardım etmek isteyenler varsa, lütfen yardım edin, sorularım olacak. Benzer konular çok var, çoğunuokudum ve tartıştım, literatürü deokudum, Reef Central'da da bulundum ve her sistemin kendine özgü olduğunu ve sadece başlatma algoritması ve öneriler olduğunu anladım, tabii ki hatalar kaçınılmaz olacakama bunlarındaha az olmasını istiyorum. Neyse, karma bir resif sistemi planlanıyor,1250x55x65h ebatlarında bir akvaryum, 850x450x400ebatlarında bir dış sump ve bir dolap içerisinde. İşte ilk zorluk burada, sumpda hangi bölmeler olmalı, ben 4 bölme planladım:drenaj, köpük tutucu, yosun bölümü ve geri dönüş pompası, ama bunları nasıl hesaplamalıyım? Akvaryum, Maks'ınki gibi bir şafta sahip olacak, onunla görüşeceğim. Daha sonra Dürso içindonatı ve diğer şeyler gerekli, bunları nereden temin edebilirim? Normal su tesisatı boruları uygun olur mu? Kalsiyum reaktörü, kalkülasyon sistemi veya nitrat reaktörü gerekli mi yoksa bunlarsız da olur mu? Metre yüksekliğinde bir dolap yaptırmak istiyorum, Donetsk'te nereden sipariş edebilirim bilmiyorum, bana yaptıranlar pek de iyi değildi. Lamine kaplamalı metal bir çerçeve istiyorum. Ayrıca sump yapmak için ekipman gerekli, iyi bir Çin ürünü mü kullanmalıyım yoksa Deltec marka mı? Geri dönüş pompası olarak Aquarium Systems New-Jet N3000 planlanıyor. İşte böyle planladım ilk aşamayı. Sorularım olacak, za