• Yeni mercan resifim 60x40x45yöl

• Robin

2.05.12 tarihinde nihayet yeni 60x40x45 cm ölçülerindeki deniz akvaryumumu kurdum. Yaklaşık 84 litre su alıyor. Başlangıçta yalnızca kuru mercan taşları (10 kg) ve Prodibio'nun bakterileri kullandım (ilk gün 1'er ampul Stop Ammo Start, Biodigest Start, Biodigest, Bioptim). Canlı mercan taşlarıyla daha iyi başlangıç yapılabileceğini biliyorum,35x35x35 cm küp akvaryumumda siyanobakteri sorunu bile yaşamadım, ancak sonradan farklı yumurta ve palolo kurtlarıyla uğraşmak istemiyorum. Askılı filtreye canlı mercan taşları koyabilirim, böylece kurtlar akvaryuma girmez ve bakteriler taşlarda yerleşebilir. Canlıları en az bir ay sonra yerleştirmeyi planlıyorum. Ekipmanlarım: Deltec MCE 300 askılı köpük filtresi, VorTech MP10 pompa, daha sonra KORALIA NANO 900 pompa da ekleyeceğim.9 adet 3 watt CREE ledli, 2 adet ATI Actinic 24W ve 1 adet ATI Purple Plus 24Wışık sistemi var, ancak henüz monte etmedim. Yaklaşık 6-7 kg CARIBSEA Aragalive Bahamas Oolite kumu kullandım, 1,5 cm kalınlığında. Eleştiri ve önerile