-
Danielle
Nihayet gerçekleşti. Dürüst olmak gerekirse buna uzun süre geldim. Geçen yılın kasım ayından beri tüm gerekliliklerin geliştirilmesi ve hazırlanmasıyla uğraşıyordum. Zaten 80 litrelik bir akvaryumum vardı ve bu bana küçük ama gerekli bir deneyim sağladı. Bana yardımcı olan, değerli tavsiyeler veren ve deneyimlerini paylaşan tüm insanlara derin bir teşekkür etmek isterim. 80 litreden taşınma iyi geçti. Buna tüm gün, sabah 9'dan akşam 6'ya kadar harcadım.Ama sonuçtan memnunum. Sırasıyla; Tezgah,16 mm'lik MDF ile kaplı profil ve köşe çerçevesi (ben yapmadım), çekiçlenmiş boya. Akvaryum, 100*45*55 (özel sipariş, gerçi deliği kendim deldim, eğlenceliydi).3 bölmeli sump ve 15 litrelik otomatik su ilave sistemi. Suyu kendi ozmosumdan aldım. Tetra ine SeaSalt tuzu. Skimmer, bir tane aldım. Işık, SunSun HDD-1000B, 2x39W T5. 3 farklı lamba,3 mavi 3 beyaz. Dolaşım pompası, SunSun JVP-102, 5000 l/h ve SunSun JVP-101, 3000 l/h. Geri pompa, Atman PH-2000, ViaAqua-1800, 2000 l/h. 20 kg kuru mercan taşı, 10 kg canlı mercan taşı. Atman UV 9W sterilizatör. Yaklaşık 14 kg kum. Bu akvaryum için ekipman seçimi konulu bir konu. Belki birileri için faydalı olur ve tabii ki tarih için fotoğraflar :)) Herkese teşe