-
Elijah7048
Başlangıç beklendiği gibi, başlatma anında birçok soru ortadan kalktıadan kalktı, şimdiise kendine özgü bir deniz akvaryumu haline geldi ve yaşamın başladığı söylenebilir. Bu konuda akvaryumun olgunlaşma anlarını, akvaryumcular için mutlu olayları ve üzücü gerçekleri yansıtacağım. Kısaca nasıl başladığı şöyle:128 litrelik BOYU TL 550 deniz akvaryumu, tuz ve kum satın alındı. Mevcut bir akvaryumdan 100 litre su alındı, kendi suyunu 34-36 gram/litre oranında hazırladım, 50/50 karıştırdım, temel olarak 2 Karadeniz taşı yerleştirdim ve üzerlerine 7 kg canlı kaya yerleştirildi.Ek olarak 3000 litre/saat debili Çin yapımı bir akış pompası kuruldu. Gelecekte Voyager2 kontrolörüyledonatmayı planlıyorum. Bugün akvaryumda şunlar yaşıyor: -1 adet sarı kuyruklu chrysaora, -3 adet trochus ve Kızıldeniz'den getirilen başka bir tür, -1 adet boksör karideri, -1 adet ksenia anadal, -1 adet küçük euphyllia, -diskozomlar, -rodaktisler, -zoantuslар. Akvaryumun başlatılmasında yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim, gelecekteki işbirliğine umut ediyorum. Evet, canlılarla birlikte anahtar teslim başlangıç bütçesi