• Yaklaşık 500 litre civarında bir sistem kurmaya çal

• Beth3383

Tüm forum katılımcılarını selamlıyorum. Evimin tadilatı devam ederken, akvaryum projesine de başladım. Bu benim için 1-2 yıllık uzun soluklu bir proje. Profil borudan (60x30) bir çerçeve yaptım ve forumda okuduklarımı göz önünde bulundurarak deniz akvaryumuna uyarladım. Kanalizasyon bağlantısını da yaptım.3 kW'lık elektronik bir regülatör (kesintisiz güç kaynağı gerekliydi) ve Aleksandr A'nın pennik'ini aldım. Atman 3300 geridönüşüm pompasını Hydor Seltz L40, 2800 l/sa pompasıyla değiştirdim. Evde bir ters osmoz sistemi var,onu geliştireceğim ya da başka bir sistem alacağım. Çerçevenin arkasında 50x15 cm ve akvaryumdan 5 cm yüksekliğinde bir boşluk var, burası taşma ve diğer ekipmanlar için kullanılacak. Sump bölmesinde havalandırma deliği açtım.120x65x65 cmölçülerinde akvaryum camlarını kestirdim, ancak canlı türünü henüz belirlemedim. Balık sayısını 5'e ve yumuşak canlılara kadar düşünüyorum. Forumları ve literatürü okudukça bilgilerim karıştı, bu yüzden bilgi toplamak ve tavsiye almak için bu konuyu açtım. Şu an giriş-çıkış sisteminde takıldım. Bir ay içinde karar veremiyorum.Arka duvara 2 adet 25 mm, 1 adet 32 mm ve 1 adet 20 mm delik açmayı planlıyorum, böylece ihtiyaç halinde farklı özellikler elde edebileceğim. Tavsiyelerinizi bekliyorum, h