• Denizin 250 litrelik başlatılmasına yardımc

• Heather

Hayatım boyunca tatlı su akvaryumum oldu ve hep denizi hayal ettim, özellikle de Mısır'a yaptığım iki seyahatten sonra. Ama bir kez deniz akvaryumuyla tanışınca, tamamen denize aşık oldum. 250 litrelik (100*50*50 UxGxY) bir deniz akvaryumu kurmak istiyorum. Bu hobimin ucuz olmadığını kesinlikle anlıyorum, ancak her birinizin ekipman ve canlılar konusunda tecrübeniz var, yani makul fiyatlarla nereden alabileceğimizi ve pahalı ekipmana servet yatırmamamı gerektiğini biliyorsunuz. Beni ilgilendiren noktalar şunlar: 1. Akvaryumu kısmen ultra berrak camdan yaptırmanın bir anlamı var mı? Yan camlar ve taban için hangi kalınlıkta cam gerekli? Kim yapabilir? Mümkünse gerekli sump litresi ve çizimi. 2. Kaç kg taban malzemesi gerekiyor, özellikle de hangisi daha iyi - kum mu, mercan kırma mı? 3. Makul ölçülerde ne kadar K.M.T. (Kuru Mercan Taşı) ve N.M.T. (Canlı Mercan Taşı) gerekli ve uygun oranları nedir? Bunları uygun fiyata nereden alabilirim? 4. Aydınlatma olarak 1 adet 250W Sylvania CoralArc MH ve 39W T5 Sylvania Coralstar FHO + 39W T5 actinic düşünüyorum. Bu kadar ışık yeterli olur mu? Yazın suyu soğutmak için kapağa iki fan ve sump için de dolaba bir fan takmak istiyorum. 5. Tecrübelerinize göre fiyat-performans prensibiyle kapağı kim yapar? 6. Protein skimmer: Fabrika yapımı mı olmalı, yoksa markalardan daha kötü olmayan ürünler yapan iyi ustalar var mı? Şimdiden benim için ayırdığınız zaman ve bilgiler için teşekkürler. Cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.