-
Tanner
Kıyı Karadeniz'de iyi sonuçlar elde ettikten sonra (balıklar ölmemeye başladı :))) ), denize geçmeye karar verdim :) Karadeniz hakkında çok şey okuduğum için (yazan herkese teşekkürler) Mart ayında kayınvalidemi ziyarete gittim. Novorossiysk'e vardığımda merkez plajda balık görmedim ve üzüldümama Nisan başında Kabardinka'da belirdiler. Zargana, köpekbalığı (normal, 1 tavus ve 1 sfenks) ve kaya balıkları oltayla yakalandı. Taşınmadan önce 3-5 litrelik kaplarda bir hafta kaldılar ve günlük su değişimi iyi oldu çünkü ilk günlerde o kadar çok kir çıkıyordu ki görünmüyorlardı. İkinci gündaha az, üçüncü gün neredeyse mükemmel su. Üçüncü günden itibaren karides ile beslemeye başladım,dördüncü günde de olabilir (daha istekli yiyorlar). Yola çıkmadan önce beslemedim. Hepsi sağ salim geldiler, 220V adaptörden çalışan bir kompresör kullandım. Bazı kaya balıkları astriks balıklarına yem oldu, kalanların suyunu değiştirdim. Ozmoz ve Tetra tuz koymak zorunda kaldım. Görünüşe göre alıştılar. Küçük bir akvaryum, 350litrelik bir tane yapacağım. Yanımda ilk su değişimleri için 20 litre deniz su