• Deniz kö

• Joshua

Küçük denizim hakkında akıllı insanların eleştirmesi ve daha iyi olması için yazmaya karar verdim. Geçen yılın baharında bunu planladım, forumları birkaç ay boyunca inceledim ve 8 Haziran 2008'de kuruldu. Akvaryumculuk merkezinden 20 kg kuru taş ve Red Sea protobak başlatıcı bakterisi konuldu. Bir hafta sonra ek olarak 10 kg canlı kaya eklendi ve biraz sonra da 20 kg daha kuru taş eklendi. Şimdi tam olarak nerelere konduklarını hatırlamıyorum. Akvaryum boyutları 90/57/60 cm, maksimum ölçüde. Mobilya gövdesini iş yerinde arkadaşlarımla kendim kaynakla yaptım ve OSB ile kapladım. Akvaryum ve sump'ı da kendim yapıştırdım, sonra akvaryumudaha kaliteli bir modele değiştirdim. Sump üç bölmeli: köpük, yosun ve geri dönüş. Ekipman olarak 90 cm uzunluğunda bir Sun Sun ışık armatürüm var. Metal halide lamba,iki adet T5 ve iki adet Aquamedic actinic lamba kullanıyorum. İki adet akış pompası var, biri Sun Sun 101 ve diğeri Resun WaveMaker. Sun Sun'ın metal çubuğu (paslanmaz çelik gibi) yakın zamanda bozuldu ama biraz beceriyle yeniden çalışır hale getirdim. Geri dönüş için Çinli bir HAILEA 1.7 tonluk pompa kullanıyorum, iyi çalışıyor ama daha uygun bir model düşünüyorum. Köpük ayırıcı modifiye edilmiş bir Octopus. Sump'taki aydınlatma 32 W'lık bir tasarruflu lamba,daha güçlüsünü planlanıyor. Başlangıç için bu kadar, sorularınız varsa cevaplayabilirim ve biraz da eleştirebilirsiniz. Yeni akvaryuma taşındıktan sonraki bir