-
Wendy2244
Merhaba. Ben de bu forumda paylaşım yapmaya karar verdim. Bunu yapmak vatanseverlik açısından önemli. İlk olarak, bu sistemin kurulmasına yardımcı olan herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sistem, birkaç ay sonra bir yaşına girecek. Özellikle, başlangıç aşamasında (ve sadece başlangıçta değil) değerli yardımlarıyla resif oluşumuna katkıda bulunan Rej Tkaç'a ve Sergey A. ekibinin, mükemmel bir canlı ortam oluşturmasına yardımcı olanlara minnettarım. Sistem hakkında biraz bilgi: Boyutlar - 1600x650x700 (yükseklik) + sump + mangrov bölümü (ama ondan daha sonra bahsedeceğiz) Işık - 3 adet 250 watt 12000K rifışığı + 2 adet T5 aktinit Akıntı - 2 adet Tunze kontrollü +1 adet SAN-SAN 5000 (kaya temizliği için) Protein skimmer - Rej Tkaç üretimi,enjektörlü. Pompa Resun PG-10000 ile değiştirilince gerçekten mükemmel oldu. Sistemde yaklaşık 100 kg canlı kaya + 20 kg canlı kaya mangrov bölümünde. Akvaryumda 5 cm, sump'ta 9 cm, mangrov bölümündeise Mineral Mud ve aragonit kum var. Kanister filtrede 4 ons Chemi-Pure Elite + Purigen bulunuyor. Reef Octopus kalsiyum reaktörü sistemin ihtiyacını karşılayamadığı için Fauna Marin'den takviye yapıyorum. Ve biraz da yeni çekilmiş