• Benim deniz akvaryumum. 285 litre.

• Diana3118

Bu benim deniz akvaryumculuğundaki ilk deneyimim. Daha önce uzun süre tatlı su akvaryumum vardı, şu anda da 200 litrelik bir tatlı su akvaryumum var. Kurulum 14 Temmuz'da yapıldı. Akvaryum 285 litre. Sumpı ise 80 litre. Işıklandırma olarak Hagen GLO, ine-GLO 54W ve Life-Glo 54W kullanıyorum. Super Skimmer up 125GL. Şu an için 18 kg canlı kum, 36 kg normal kum ve 30 kg canlı kaya (J.K.) mevcut. Amonyak ve nitrit 0, nitrat 10. KH 14.4-14.1 (Salifert ile ölçtüm). pH 8.3, Kalsiyum 495, Fosfat 0.4, sıcaklık 28, tuzluluk 1.023. Bu arada, evcil hayvanlarımı günde 2 kez besliyorum. Mercanı henüz beslemedim, haftada birkaç kez beslememi ve yemeği doğrudan üzerine püskürtmemi tavsiye ettiler. Caulastrea furcata (Kaulasterya) satın aldım. Onun hakkında dikkatlice okudum, görünüşe göre dayanıklı bir tür. Şimdilik onu taşların en üstüne koydum çünkü şu an yeterli ışığım yok, karanlıkta kalmasın diye. Şu an için 54W beyaz ve mavi olmak üzere 2 T5 ışığım var. Kendime bir ışıklandırma daha arıyorum. 2 karides, 6 ermit yengeci, 2 ocellaris palyaço balığım var. Orta boyutta yaklaşık 8 cm boyunda bir kayabalığım var sanırım. 2 küçük pastel mandarin balığım var (Synchiropus ocellatus - turuncu benekli). Sadece bir tane vardı, sanırım ona bir eş almalıyım. Görünüşe göre çiftler halinde daha iyi yaşıyorlar. Şimdilik herkes normal görünüyor. Burada mercanı nasıl besleyeceğim ve nereye koyacağım sorusu ortaya çıktı. Görünüşe göre yapıştırmak daha iyi olacak. Bir soru da tuzluluk ve KH hakkında. AL'de tuzluluğu 1.025'e çıkarmamı tavsiye ettiler. Bu seviyenin altında kimsenin yaşayamayacağını söylediler.