• Benim gelecekteki akvary

• Lisa

Merhaba herkese! Böyle bir düzeneği başlatmayı planlıyorum. Elimde eski bir pleksiglas akvaryum (162x53x60y) ve birkaç tane 85 litrelik akvaryum (85x40x35y) var. Çeşitli nedenlerden dolayı akvaryumun altındaki sehpayadokunmak mümkün değil. Ayrıca yarın veya üç yıl sonra gerçekleşebilecek bir taşınma söz konusu. Bütçem de kısıtlı, başlangıç için 250 birim ayırdım. Genel olarak fikir şu: deneysel bir sistem kurmak, doldurma-boşaltma işlemleriyle çalışmayı öğrenmek ve boş akvaryuma bakmamak. En bakım gerektirmeyen yumuşak mercanlar, birkaç karides ve iki-üç küçük balık beslenecek. Üstteki sol akvaryumda, belki de alttakinde de yosunlar olacak. Akvaryumun pompa, boru vb. gibi donanımlardan arınmış olmasını çok istiyorum. Geri dönüş için iki pompa kullanmayı planlıyorum. Boşaltma için ilk aklıma gelen, 5 cm'lik bir delik açıp lavabo tahliyesine bağlamak ya da dışarıya bir boşaltma teknesi yapıştırmak (ana hazne ile üstteki sol akvaryum arasındaki yükseklik farkı 20 cm'den az olacak). Boşaltma sisteminin organizasyonu ve genel olarak her türlü öneri için çok minnettarım.