• Deniz 140 litre

• Ryan

Denizimi paylaşmaya karar verdim, fotoğrafların kalitesi pek iyi değil, üzgünüm,ama elimizde ne varsa onunla yetiniyoruz. Her şey, baharda bir sergide deniz akvaryumunu gördükten ve kendime de böyle bir şey istediğimden sonra başladı. İnternette araştırma yaptım, Arovana balıklarının nasıl başlatıldığını buldum ve parasal olarak kaldıramayacağımı, çok pahalı olduğunuokudum. Daha sonra, bir forumda Aslan'ın mini-nemo konusundaki başlığını okuyunca 70 litrelik bir denemeye karar verdim. Daha sonra hesapladım ve deneyimsiz olarak böyle bir hacmi dengelemenin zor olacağını düşündüm ve 140 litrelik (80x35x50) bir tank aldım, filtresiz, 4 adet 18 Watt T8 lamba (3 marin günışığı, 1 aktünik) kullanarak. Instant Ocean tuzu kullanarak denizi hazırladım, birkaç gün sonra 9 kg canlı kaya ekledim. Bir ay sonra, amonyak ve nitratlar sıfır olduğunda, ilk canlıları (Chrysiptera balığı, Sinularia mercanı ve deniz solucanı) ekledim. Daha sonra, zamanla canlı varlıkları artırdım ve 20.000K150 Watt BLV ışığı ekledim. 3 ay sonra akvaryum bu görünümü