-
Adam
İyi günler saygıdeğer deniz akvaryumu tutkunları! Eğer kimse Karadeniz hayvanlarıyla bir akvaryum besliyorsa, lütfen ses versin. Benim akvaryumum: 162x53x60, pleksiglas. Ekipman: yaklaşık 5 litrelik kendi yapımım olan ıslak-kuru filtre, akvaryumun üstünde duruyor, dolgu malzemesi kırık mercan, su girişi - Atman2000, sünger üzerinden, kendi yapımım olan iç filtreleme cihazı iki ahşap sprey ile, iki adet Atman1100 karıştırma pompası. Aydınlatma: TLD95036w, LD40 (2 adet). Parametreler: tuzluluk 28 promil, tuz kendi yapımım, Marinvit plus katkısı, suyu test etmiyorum. Taşlar: Karadeniz kireçtaşı, bazı taşlar siparişle su dolu varilde getirildi. Hayvanlar: yaklaşık 30 adet köpek balığı-sfenks, yaklaşık 30 adet karides, yaklaşık 15 adet ergin deniz salyangozu, yaklaşık 10 adet anemon, midyeler, salyangozlar, kırmızı kireç algleri. Akvaryum Temmuz 2004'te kuruldu, Eylül ayı sonunda yerleştirildi. Hayvanları kendim p. Rybachye'den yakaladım. Önce: çok güzel küçük bir balık (muhtemelen açık renkli bir çipura yavrusu) - hızla büyümeye başladı ve diğer canlıları yemeye başladı, yeşil yavrular - aynı sorun, iğne - 4 ay sonra tükenmeden öldü, midyeler de aynı nedenle yavaş yavaş yok oluyor, ama bazı örnekler hala yaşıyor. Saygılarımla.