• Taraklılar?

• Julie

Kimse deniz tarağı beslemeyi denemedi mi? Yakın zamanda Azov'dan biraz küçük parça getirdim, bir cam silindire yerleştirdim, suyu kendi deniz akvaryumumdan aldım, hacmin 1/3'ünü 2/3 osmoz suyu ile seyreltip yaklaşık Azov tuzluluğu elde ettim. Hafif bir hata yaptım, yaklaşık 15 promil oldu ama onları memnun ediyor, biraz daha osmoz suyu ekleyebilirim. Yoğun bir kepçe ile oraya bulanık Azov suyundan deniz tarağını aktardım, tesadüfen birkaç canlı streptocephalus da oraya girdi. Şu ana kadar her şey normal görünüyor ve harika görünüyorlar, denizdeyken gece sudan çıkardığımda yeşil fosforluyorlardı ama filtrasyonu ve beslemeyi nasıl daha iyi organize edebileceğimi ve ne kadar süreyle besleyebileceğimi merak ediyorum. Ayrıca, deniz akvaryumunda (M.A.) bulunan hangi makrofitlerin Karadeniz veya hatta Azov tuzluluğuna uyum sağlayabileceği hakkında bir sorum var. Şu anda 20 promil tuzlulukta caulerpa, prolifera, botriocladia ve cheatomorpha deniyorum. Prolifera neredeyse hemen öldü, diğerleri dayanıyor ama büyüme şu anda belirgin şekilde baskılanmış durumda.