• Gamarus - işte bu hayvanlar!

• Helen

Akvaryumda taşın içinde büyük miktarda gamaruslar belirdi. Başlangıçta, akvaryumumda onları yiyebilecek bir canlı olmadığı için endişelendim, çünkü henüz onlarla beslenen bir canlı yoktu. Ama bu hepsi değil! Bu yaratıklar üzerindeki gözlemlerimin sonuçları!!! Onların temizlikçi olduğunu anlıyorum ama: canlıların yokluğu ve dolayısıyla yiyeceklerin olmaması nedeniyle, bu canavarlar önce küçük bir koloninin (adını tam bilmiyorum - parazoantus) üzerine saldırdılar ve zavallı koloninin açılmasına 3 gün boyunca izin vermediler, ardından kalan tüm koloniyi sump'a ayırdım. Bununla da kalmadılar! APTAYZİLERİ yemeye başladılar! (gözlerime inanamadım) Bu canavarlar, alt kısımda bulunan bir tentakül şeklindeki uzantıyı (doğru adını bilmiyorum) kapıyorlar ve utanmadan birkaç dakika içinde yiyorlar. Böyle bir yemekten sonra aptayzilerin görünümü pek çekici olmuyor. Siyah, kemirilmiş tentakül hatıralarıyla dolu dikitler duruyor. Tam bir arsızlık gözlemledim - gamarus, korkmuş (kıvrılmış) bir aptayziye rastladı ve onu ayırt etmeden yemeye başladı. Tüm aptayzileri yakaladım ve tam olarak onlar için yapılmış yeni bir akvaryuma aktardım ve + ikalar için (onları seviyorum - onları kanalların derinliklerinde uzun bir yüzmeye bırakmaya içim el vermiyor).