-
Johnny
Meslektaşlar, filtreleyen yumuşakçalarla ilgili bir kaynak bulmama yardım edin. Yanlış yönde arama yapıyorum (farklı parametreler denedim, hatta tridacna gibi, sl tridacna vb.) Bir taşım var, üzerinde tubastrea var. Altı neredeyse düz, düz bir şekilde kırılmış. Üstü yarım küre. Ortasında, yapışmış bir tridacna gibi bir desen var. Akvaryumda yerleştirdim, "beslemeye-hızlandırmaya" başladım. Birkaç gün içinde mercan poliplerinde büyümeye başladı, yanına küçük yeni "bebekler" çıkardı. Bir hafta sonra, desenin "tridacna gibi" olan kısmının 2-3 mm açıldığını fark ettim. Belki kurulum sırasında bir yerden fazla sıkıştırdım diye düşündüm. Bir hafta daha sonra mercanı yeniden yerleştirmek zorunda kaldım. Çatlağın kaybolduğunu, kapandığını fark ettim. Takip etmeye karar verdim. Sabah yine çatlak vardı ve içinde süt beyazı bir manto görünüyordu. Işık tuttum - iç kısmında, 1 mm kalınlığında bir tür tarak gibi bir şey vardı. Işığa tepkisi ara sıra oluyor - ya kapanıyor ya da sadece aralığı biraz azaltıyor. Fotoğraf için özür dilerim, çok rahatsız edici bir açı, telefonu camın yanına koyamıyorum. Benzer türde yumuşakçaları olan var mı? Ne ile beslediniz? Ne kadar süre tutmayı başardınız? (sistemde ölümden sonra ne oldu?) Teşekkürler!