• Aktinia ile ilgili bir sorun. Heteractis crispa

• Helen

Öncelik. Akvaryum yaklaşık 3 ayda, hacmi 34L. Su parametreleri: Nitritler - 0 Fosfatlar - 0 pH - 8.0 Diğer testler yok. Haftada bir 7.5L su değişimi yapıyorum. Sıcaklık 25-26. Yoğunluk 1.024. Işık 1 litreye 2 watt, 50/50 aktinik ve 10k gündüz. Sorun şu ki, akvaryumuma taşındıktan sonra akitinya biraz beyazladı ve kök sümüğü saldı. Onu haftada bir besledim. Durumu giderek kötüleşti. Sürekli bir yerde dolaşıyor, kıpırdıyor... İki hafta önce, yurtdışındaki sitelerde araştırma yaparken, zooxanthellae kaybeden crispa'nın her gün beslenmesi gerektiğini öğrendim. Son iki haftadır bunu yapıyorum. Akitinya kendini çok daha iyi hissetmeye başladı. Boyu arttı ve zooxanthellae'yi yeniden kazanmaya başladı. AMA! Bir yerde yatıyor ve canlı kayalara (J.K.) yapışmaya bile çalışmıyor. Sadece yatıyor... Gece yarım açılıyor. Sabah pencereden akvaryuma biraz ışık düşüyor - işte sabah ışık açılmadan önceki hali - ve ışık açıldıktan 2 saat sonra böyle görünüyor - Sorun şu ki, onun canlı kayalara (J.K.) yapışması gerektiğini anlıyorum, değil mi? Neden bunu yapmıyor ve hatta denemiyor? Not: Akitinya bende 2 aydır yaşıyor. Onu yeni kurulan bir akvaryuma koymanın son derece akıllıca olmadığını biliyorum, ama olan bu... Şu anda büyük bir akvaryuma taşınmaya hazırlanıyor. Diğer tüm canlılar kendilerini harika hissediyor! Teşekkürler!