-
Catherine
Merhaba forum üyeleri, yardımınıza ihtiyacım var, bunun ne olduğunu tanımak ve bununla nasıl başa çıkacağım konusunda tavsiyeler almak istiyorum. Akvaryum 2 yaşında, daha önce siyanobakteri sorunları yaşadım, iki kez başarılı bir şekilde başa çıktım, ancak bu yaklaşık altı ay önce başladı, tüm rodaktislerin bölünmeye başlamasıyla ve zamanla tamamen öldü. Bu süreçte akvaryum fotoğraftaki gibi yosunla kaplanmaya başladı, ardından birkaç mercan daha öldü. Bir ay boyunca durumu stabilize etmeyi başardım, mercanlar ölmeyi bıraktı ama bu pisliği bir türlü atamıyorum. Su değişimi sırasında bu yosunu mümkün olduğunca topluyorum ama bir hafta içinde aynı duruma geri dönüyor, her yerde büyüyor - taşlarda, kumda, camda, ışığa yakın taşlarda kabarcıklarla, kumda kabarcık yok. Akvaryum 140L + sump 60L. Salifert testleri, NO3-0, PO4-0, TDS-2, Ca-400, Alk-7 (şu anda yükseltiyorum), pH - bilinmiyor. İlginç bir şekilde, neden NO3 3 ve PO4 0? Web sitelerinde bu tür bir tablonun genellikle Dino ile ilgili olduğunu buldum, ama daha önce siyanobakteri ile savaştığım için, bunun Calothrix olabileceğinden de şüpheleniyorum.