• Seriatopora bükülüyor.

• James5103

Bir seriatoora var, akvaryumda yaklaşık altı aydır. Bir süre önce (belki birkaç hafta) polipleri bırakmayı bıraktı, şimdi ise tamamen dökülüyor (göze çarpan bir fark, bir günde belirginleşiyor). Şu anda onun ölmesini izlemekten başka bir şey yapabilir miyim? Sorunun ne zaman başladığını kesin olarak söyleyemem. Zaten poliplerden zooxanthellae (kahverengi sümükler) atmaya başladığını hatırlıyorum, o zamanlarda polipleri bırakmayı da durdurdu. O zaman ne olduğunu söylemek zor. Hatırladığım en radikal şey, o zamanlar sanırım API'den bir filitreye büyük bir anti-fos dozunu yüklemiş olmam. Ama bu da kesin değil. Belki o sırada tuzu değiştirmişimdir (Reef Crystals'tan PM Pro Reef'e). Kim bilir. Onu kemiren birinin olduğunu düşünmüyorum - kimse yok. Nitrat/fosfat seviyeleri görünür sınırda, belki daha düşük (Salifert). kH 8 (API). Diğer testler yok. Diğer bir seriatoora, ayrıca kaulastriya, monti digi, duncan, blasto ve ricordealar/şemsiyeler iyi durumda. Ancak digitata'nın büyümesini... pek de var sayılmaz. Şu anda anti-fosfatı kaldırdım, kömür yok, ışığı azalttım, beslemeyi artırdım. Bence bu boşuna. Ne yapacağımı bilmiyorum. P.S. Daha büyük bir görüntü.